vem kan man kalla vän?

Ja, vem kan man kalla vän?

Jag har en otroligt bra vän som bor i Märsta. Det är drygt 2 1/2 timmes bussresa härifrån där jag bor och man måste byta buss 3 gånger för att komma dit. Det är så himla synd att det är sån lång väg mellan oss för vi har så mycket gemensamt. Vi älskar rollspel, kan sitta uppe hela nätterna och spela. Vi kan skratta och gråta tillsammans. Hon är en vän som inte bara tar utan ger också. Vi finns alltid här för varandra. På flera flera år har jag inte haft en sådan vän.

Men saken är den att jag är en sån otroligt ensam människa. Det är inte så lätt att ta sig så långt jämt, men jag önskar verkligen de vore det.

Jag vet inte vad jag gör för fel. Jag finns alltid där för människor, hör av mig om de vill göra något.
Jag har alltid stått med öppna armar när de haft problem och kan sitta och prata i timmar. Men sen då? När man gjort de, då är man som bortglömd. Alla timmar man lagt ner för att stötta en person betyder helt plötsligt ingenting.

Finns också de som verkar tro att en vänskap ska kunna hålla genom att de bara är jag som hör av mig hela tiden.
Jag har märkt av de här så tydligt! Hör inte jag av mig så hör inte de personerna av sig. Allt hänger bara på mig, inte på dom. Kan man kalla det vänskap?

Jag har absolut inte svårt att prata med folk. Jag är blyg, men det är oftast i större grupper. Jag har lätt att hitta på samtalsämnen och har lätt till skratt. VAD gör jag för fel? När jag var yngre hade jag massor med vänner.

Så nu sitter jag här som vanligt, imorgon åker Nova till sina farföräldrar över helgen och jag? ja, jag sitter här och söker febrilt efter något att göra. Jag har gett upp hoppet, jag tänker inte höra av mig något mer eller stå med öppna armar när någon hör av sig bara för att få råd och hjälp. Jag vill eller orkar inte bli utnyttjad. Det gäller väl att ge och få? för att en vänskap ska kunna funka menar jag?

Kanske ska jag ta Ålandsbåten? Sitta och glo på vågorna med en drink i handen och fundera vad jag egentligen gjort för fel? Varför alla andra har någon att vara med och inte jag?

Jag kommer nog att förbli en ensamvarg.


Fast jag har försökt fråga om vi kan hitta på något men då fick jag inget svar istället..fast jag kanske inte är tillräckligt rolig för att du ska vilja ungås med mig. (Läses med humor jag är inte bitter;))

Svar: När jag var mamma ledig menar du? Men jag är helt säker på att jag svara tillbaka :O
Menar mer de personer som nästan bor "dörr i dörr", men inte kan offra sig lite :/ Du bor ju rätt så långt ifrån mig också, så att vi inte kan ses så ofta är ju förståeligt :P

Hahaha e du tokig. Du e ju visst rolig :)
Mikaela Sandlund

2012-11-22 // 17:35:00

Min underbaraste finaste bästa vän EVER!!! Jag är så förvånad över att två personer kan vara så lika som du och jag är....avståndet mellan oss är självklart jätte tråkigt men jag älskar dig ändå och kommer alltid göra det så länge jag lever alskling min...MIN ELIS!!! <3 <3....tack för de fina orden du skrev, jag blir så tårögd och ingen någonsin säger nåt sånt till mig...första gången i mitt liv jag har en bästis som du....jag håller verkligen med dig i allt di skriver får så är det här i märsta också bland de så kallade vänner jag har...man blir så jävla trött och pallar inte bry sig längre...varför helt plötsligt tycker de att man är konstig och inte hör av sig när det är en själv som gör de bara hela fucking tiden...du ELIS är den första och ända bästis som verkligen tänker som jag och förstår att man ska ge lika mycke tillbaks som man ger till sin vän, för mig är det en självklarhet som andra inte tycker....alla andra som inte förstår vad kärlek är kan fuck off!!

ELIS you and I forever!!!

2012-11-23 // 22:04:09

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback